Brokoli, šampinjone i karfiol kratko probariti u slanoj vodi i ostaviti da se ocedi i ohladi. Tikvice iseći na kolutove, meso na manje šnicle i sve posoliti i pobiberiti. Meso i povrće umakati prvo u brašno, a zatim u umućeno jaje i peći na vrelom ulju. Ocediti na papirnom ubrusu od masnoće. Servirati pohovano meso i povrće uz krišku limuna i sos od pavlake i majoneza. Uz jelo možete servirati i kupus salatu.
recept by Saška
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 343 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 231 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 171.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 115.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 3 g