Očišćene, oprane i na komade isečene skuše posoliti, pobiberiti, staviti u posudu, preliti ih mešavinom ulja i limunovog soka i ostaviti da odstoje oko sat vremena.
Marinirane komade skuše ispeći u zagrejanom tiganju. šargarepu sitno iseckati, skuvati u vodi, procediti, izmiksati i napraviti pire.
Cvetove karfiola obariti i procediti, a spanać sotirati na malo ulja. Povrće posoliti i pobiberiti.
Servirati skušu uz pire od šargarepe, bareni karfiol i spanać.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 670 kcal
Natrijum - 370 mg
Masti - 52 g
Masti (%) - 69 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 160 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 185 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 34.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 3 %
Vlakna - 2.5 g