U posudu staviti ulje, beli luk i peršun. Dodati iseckani paradajz, crveno vino, začine i sos lagano kuvati
40 minuta. Sveže skuše očistiti, oprati i posušiti ubrusom, a zatim začiniti. Ribu složiti u vatrostalnu posudu, preliti je pripremljenim sosom od paradajza i crvenog vina i zapeći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180*C.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 44 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 160 mg
Belančevine - 51 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 25.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 4 g