Kratko probariti glavicu kelja u ključaloj vodi. Na ulju kratko propržiti crni luk iseckan na rezance. Dodati ostalo sitno iseckano povrće, izuzev kelja, pa posoliti i pobiberiti. U nauljenu tepsiju rasporediti listove obarenog kelja, dodati pripremljeno povrće, prekriti listovima kelja. Umutiti jaja sa jogurtom, preliti preko kelja i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 *C oko 20 minuta. Servirati na tanjir uz integralni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 510 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 610 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 159 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 69 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 255 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 305 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 79.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 34.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 7.5 g