Sitno iseckati crveni luk i propržiti na maslinovom ulju. Dodati iseckanu šunku, šampinjone i iseckan sušeni paradajz. Dinstati 10-ak minuta, a zatim dodati iseckan beli luk, masline, kapar i inćune. Pred kraj kuvanja dodati biber i peršunov list. Ranije pripremljenu testeninu preliti skuvanim sastojcima i posuti parmezanom.
Inćuni pripadaju porodici sleđeva, zajedno sa srdelom, papalinama, haringama i nekim drugim ribama. Cela porodica nosi zajednički naziv „sitna plava riba“. Inćuni se najčešće konzervišu i kao usoljeni u konzervama ili staklenim teglama dospevaju na tržište.
Porcija za odraslu osobu - 315 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 2475 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 59 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 157.5 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 1237.5 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 29.5 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 1.5 g