U dubljem tiganju zagrejati biljnu pavlaku i dodati gorgonzolu, edamer i bri sir. Kuvati uz stalno mešanje dok se sirevi ne rastope, a potom posuti parmezanom. Na kraju dodati obarene njoke, promešati i kuvati još 2-3 minute. Servirati i poslužiti njoke sa sirevima dok su tople.
Ovaj obrok pripremljen sa više vrsta punomasnih sireva, bogat je masnoćama i natrijumom, zbog čega nije pogodan za osobe sa srčanim oboljenjima i visokim krvnim pritiskom.
Porcija za odraslu osobu - 305 g
Energetska vrednost porcije - 595 kcal
Natrijum - 1410 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 17 g
Holesterol - 84 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 152.5 g
Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal
Natrijum - 705 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 8.5 g
Holesterol - 42 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1.5 g