Listove blitve očistiti, preliti vrelom vodom, ocediti i prosušiti.
Losos začiniti, kratko zapeći sa obe strane, a zatim ga uviti u listove blitve i ponovo zapeći sa obe strane oko minut.
Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati marinirani ren i kapar, promešati i kuvati dok sos ne proključa.
Sos od rena i kapara sipati na tanjir, a preko servirati losos u blitvi.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 452 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 88 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 226 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 44 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Vlakna - 0.5 g