Pripremiti marinadu od sitno seckanog belog luka, soja sosa, soka od limete, dela susamovog ulja, smeđeg šećera i đumbira. šnicle lososa preliti marinadom i ostaviti da odstoji oko 40 minuta. Na preostalom susamovom ulju ispeći šnicle lososa. Na tanjir servirati bareni brokoli i karfiol, dodati lososa, kriške limete i posuti proprženim susamom.
Svaka osoba koja misli na svoje zdravlje trebalo bi da ponekad sebe počasti mesom lososa zbog njegovog nutritivnog sastava koji se odlikuje visokovrednim belančevinama, fosforom, selenom, vitaminima B kompleksa, kao i omega-3 masnim kiselima za koje je utvrđeno da višestruko povoljno deluju na zdravlje.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 570 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 82 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 285 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 41 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 4 g