Lignje iseći na kolutove, staviti u činiju i dodati sitno iseckan peršun i beli luk, preliti sa manjom količinom maslinovog ulja i ostaviti da odstoje 10-ak minuta.
Paradajz iseckati (koristiti samo koru od paradajza) na sitne kockice, staviti u činiju, blago posoliti i pobiberiti, posuti parmezanom i listićima svežeg bosiljka i promešati.
Lignje ispeći na preostalom maslinovom ulju, preliti belim vinom i kuvati dok tečnost ne ispari (oko 5 minuta).
Na tanjir servirati iscepkanu zelenu salatu, staviti kolutove lignji, posuti paradajzom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 332 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 354 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 39 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 166 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 177 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 19.5 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Vlakna - 1 g