Usitniti mladi sir, dodati jaja, mleko, biljnu pavlaku, posoliti i dobro promešati. U nauljenu tepsiju staviti testeninu, preliti smesom, lagano promešati i posuti sitno iseckanom slaninom i trapistom. Zapeći u rerni 20 minuta na 200*C.
Ovaj obrok se pre svega odlikuje veoma visokim procentom masti u ukupnom energetskom unosu. Kako je udeo zasićenih masnih kiselina višestruko veći od preporučenog, ovaj obrok nije poželjan izbor za osobe sa kardiovaskularnim bolestima, dijabetesom ili visokim vrednostima masnoća u krvi.
Porcija za odraslu osobu - 305 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1325 mg
Masti - 36 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 121 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 152.5 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 662.5 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 60.5 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 0.5 g