Iseći šampinjone i šitake na listiće i kratko pripržiti na maslinovom ulju.
Staviti senf preko gljiva, promešati, preliti mlekom i kuvati par minuta.
Posuti gljive brašnom, promešati, začiniti dodatkom za jelo, pobiberiti i posuti parmezanom.
Skloniti sa grejnog tela, dodati barenu testeninu, promešati i rasporediti u pripremljenu tepsiju.
Narendati trapist preko testenine sa gljivama i zapeći u rerni dok se sir ne rastopi.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 253 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 81 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 126.5 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 18.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 40.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 3.5 g