Na ulju i puteru propržiti biftek isečen na štapiće. Začiniti i pred kraj pečenja naliti konjakom i flambirati. Na tanjir servirati barenu testeninu, dodati pripremljeni biftek i posuti kaprom i iseckanom ljutom papričicom.
Najkvalitetniji deo goveđeg mesa, biftek, ujedno je i najbolje za pečenje. Sastoji se od širokog, srednjeg i šiljatog dela koji predstavljaju mišićnu masu koja sledi čitavu dužinu kičmenog stuba. Meso je meko, sa kratkim i tankim vlaknima, pa je priprema brza i kvalitetna, sa vrlo malo neiskorišćenih komadića.
66
Porcija za odraslu osobu - 315 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 620 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 112 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 157.5 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 310 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 56 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 1 g