Na alu foliju staviti obe vrste gljiva (šampinjone i bukovače), dodati sitno iseckanu slaninu i sušeni paradajz, posoliti, pobiberiti, staviti listiće svežeg bosiljka, posuti parmezanom i uviti u paketiće (foliju dobro zatvoriti da prilikom pečenja ne bi curili sokovi iz nje). Paketiće staviti u tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Izvaditi iz rerne a zatim i iz folije i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 886 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 443 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 2 g