Toggle Navigation

 

Aromatični kotleti sa jabukama

Zahvaljujući svom prijatnom ukusu, svinjetina kao namirnica danas zauzima vrlo visoko mesto. Kotlet ili kare je idealan deo svinjskog mesa za pečenje na roštilju ili u tiganju. Odlično se slaže sa različitim začinima, često se priprema marinirana ili uz različite umake od voća poput jabuka, suvih šljiva ili grožđa.

Plativoo
Priprema

Na ulju izgrilovati kotlete začinjene dodatkom za jelo. Pri kraju preliti meso mešavinom soja sosa, meda i likera od višnje i ukuvati par minuta. Jabukama izvaditi sredinu, iseći na kolutove, kratko sotirati na zagrejanom puteru i posuti cimetom. Na tanjir servirati pirinač posut peršunovim listom i narom, dodati kotlete i jabuke i preliti aromatičnim sosom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 415 g

Energetska vrednost porcije - 500 kcal

Natrijum - 965 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 73 mg

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 22 %

Ugljeni hidrati - 53 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 207.5 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 482.5 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 36.5 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 26.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g svinjskih kotleta
    • 4 jabuke
    • 10 g putera
    • cimet
    • 30 ml soja sosa
    • 30 g meda
    • 20 ml likera od višnje
    • 2 kašike ulja
    • 40 g nara
    • 400 g barenog pirinča