U šerpici zagrejati puter, dodati brašno i kratko upržiti.
Zatim dodati iseckan vlašac, mleko i začine. Kuvati dok se sos ne zgusne.
Sipati sos u sosijeru i poslužiti uz jela od povrća i pečenog mesa ili ribe.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 170 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5.5 mg
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 85 mg
Vlakna - 0 g