Izmešati sa sirom sitno isečen luk vlašac, beli luk i kisele krastavce, pa dodati na trake isečenu pršutu.
Tom smesom namazati kriške hleba, dekorisati kolutovima paradajza i služiti uz sok.
Porcija za odraslu osobu - 580 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 1400 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 73 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 4 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 36.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 4 g