Krompir i crni luk iseći na listove i staviti u vatrostalnu tepsiju. Posuti brašnom, začiniti dodatkom za jelo i mlevenom crvenom paprikom i pobiberiti. Promešati da bi se svi sastojci i začini sjedinili i preliti vodom i uljem. Preko krompira i luka poređati krmenadle i kobasice. Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200* oko 35 minuta. Gotovo jelo servirati uz salatu od svežeg krastavca i krišku crnog hleba.
Obavezan sastojak svih dodataka jelima je mononatrijum glutamat ili E-621 koji se koristi kao pojačavač arome i nalazi se na pozitivnoj listi Pravilnika o kvalitetu i uslovima upotrebe aditiva u namirnicama. Nalazi se i u instant supama, grickalicama, slatkišima, napicima i raznim drugim industrijskim proizvodima.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 565 kcal
Natrijum - 1070 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 282.5 kcal
Natrijum - 535 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 3.5 g