Krompir iseći na kocke, staviti u šerpu sa ključalom vodom i skuvati.
Krmenadle iseći, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju.
Krompir procediti i napraviti pire. U pire dodati iseckan beli luk, mirođiju i sok od limete, promešati i sjediniti.
Servirati krmenadle na tanjir uz pire krompir sa limetom.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 837 mg
Masti - 42 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 138 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 418.5 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %
Vlakna - 1.5 g