Beli luk i ljutu papričicu sitno iseckati i izmešati sa sirom i ajvarom.
Tanke kriške hleba namazati smesom, pa sendviče prekriti kolutovima kulena.
Sendviče dekorisati kriškama paradajza i krastavca i poslužiti uz jogurt.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 3.5 g