Batake odkostiti, začiniti i staviti na zagrejano ulje.
Zapeći sa obe strane, dodati nasečene tikvice, papriku i gambore.
Preliti bujonom i kuvati par minuta.
Pavlaku umešati sa brašnom i dodati u posudu sa batacima.
Jelo posuti naseckanim vlašcem i servirati uz barenu crnu testeninu.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 766 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 201 mg
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 383 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 100.5 mg
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 2 g