Krompir i batake začiniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i poređati u nauljenu tepsiju.
Na batake staviti list pršute i kolut mocarele, poklopiti tepsiju, a zatim ispeći u rerni oko 20-ak minuta na 200*C.
Izvaditi tepsiju sa batacima, pa staviti preko bataka listove trapista i slanine i vratiti u rernu još par minuta da se zapeku.
Brokoli obariti ili pripremiti na pari. Servirati gurmanske batake uz prilog ob krompira i brokolija.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 1124 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 129 mg
Belančevine - 54 g
Belančevine (%) - 45 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 562 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 64.5 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 22.5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 2 g