Batake iseći i staviti da se peku na zagrejano ulje.
Preko bataka dodati na žilijen isečene tikvice, preliti biljnom pavlakom i krčkati par minuta.
U dubljem tiganju kratko propržiti iseckane šampinjone, šargarepu i spanać.
Povrće začiniti i promešati.
Servirati batake u sosu uz prilog od povrća.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 536 mg
Masti - 30 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 268 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Vlakna - 2.5 g