Pečurke oprati, sitno iseći i izgrilovati u vrelom tiganju.
U gotove i prohlađene pečurke dodati sitno sečeni beli i mladi luk, vlašac, začine, kečap i sir.
Dobro izmešati i namazom premazati kriške integralnog hleba.
Poslužiti uz sok od grejpfruta.
Obrok sa idealno usklađenim hranljivim sastojcima, sa malom količinom ukupnih i zasićenih masti i holesterola i bogat dijetnim vlaknima.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 533 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 93 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 266.5 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 46.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 6 g