Kriške hleba premazati pavlakom, posuti narendanim celerom i poređati tanko isečene kolutove krastavca. Posuti sitno seckanim orasima i dodati listiće peršunovog lista.
Celer nije samo hranljiva namirnica već i vrlo dobar i mirisan začin i delotvoran lek. Njegov koren se najčešće koristi u salatama. Celer je najbolje očistiti četkicom u hladnoj vodi kako bi se uklonili ostaci zemlje, potom odseći vrh i oguliti grubu površinu. Nakon što ga narendate, treba nacediti malo limunovog soka kako u kontaktu sa svetlom ne bi izgubio boju.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 575 kcal
Natrijum - 540 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 89 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 287.5 kcal
Natrijum - 270 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 44.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 6 g