Hleb iseći na kriške i poređati u tepsiju. Preko hleba poređati kolutove paradajza, dodati kolutove mocarele i posuti svežim bosiljkom.
Rernu zagrejati na 200*C, staviti sendviče i zapeći par minuta, dok se sir ne rastopi.
Tople sendviče sa mocarelom poslužiti uz čašu soka od ceđene pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 555 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 277.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 1.5 g