Na ulju propžiti naseckani mladi luk, beli luk i tikvice.
Naliti sa malo vode, kuvati par minuta dok tečnost ne ispari, staviti u blender i dobro izmiksati.
Dodati jogurt, kiselu pavlaku, sok od limuna, posoliti, pobiberiti i posuti karijem.
Sos promešati, servirati u sosijeru i poslužiti uz jela sa roštilja.
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 256 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 57.5 g
Energetska vrednost porcije - 30 kcal
Natrijum - 128 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 1 g