Krompir, šargarepu i crni luk iseckati na sitne komade. Staviti povrće u šerpu na zagrejano ulje i kratko propržiti. Dodati pasulj, vodu i začine i kuvati dok se povrće ne skuva. Procediti povrće, staviti u blender, dodati beli luk, paradajz pire, bosiljak i dobro ispasirati. Doliti vodu u kojoj je povrće kuvano da bi se dobila gustina koja je potrebna za sos i dodatno začiniti po ukusu. Servirati sos u posudu i posuti parmezanom.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 218 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 45 kcal
Natrijum - 109 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1.5 g