Zagrejati ulje, dodati brašno i uz stalno mešanje kratko propržiti i napraviti zapršku.
Uliti sok od paradajza, posoliti, pobiberiti i dodati malo šećera. Kuvati dok se sos ne zgune.
Servirati sos u sosijeru.
Sos od paradajza poslužiti uz kuvano meso i povrće iz supe, a ako dodate i bosijak odlično će ići uz pomfrit.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 431 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 215.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 0.5 g