Pileće meso iseći na tračice, marinirati 30 minuta u vinu, te dodati vorčester sos, bosiljak, zeleni biber i so. Zatim meso ispeći na maslinovom ulju. U drugoj posudi otopiti puter, dodati kupine, malo vode i med, ostaviti da prokuva pa propasirati. Krompir i brokoli obariti. Na tanjir za služenje staviti piletinu, preliti je sosom, a zatim dodati povrće posuto sitno seckanim peršunovim listom, te poslužiti uz krišku crnog hleba.
U visoko kvalitetne belančevine životinjskog porekla, koje sadrže sve esencijalne aminokiseline, spada i pileće meso. Pre pečenja skinite kožu i piletinu pecite sa što manje ulja, kako biste smanjili unos kalorija, čak, do 30%.
Porcija za odraslu osobu - 605 g
Energetska vrednost porcije - 645 kcal
Natrijum - 760 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 99 mg
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 302.5 g
Energetska vrednost porcije - 322.5 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 49.5 mg
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 5.5 g