Na rastopljenom puteru kratko propržiti kašiku brašna.
Dodati sitno iseckan beli luk i pržiti dok ne pusti intenzivan miris.
Preliti mlekom i kuvati sos dok se ne zgusne.
Začiniti muskatnim oraščićem, posoliti, pobiberiti i posuti sitno iseckanim peršunom.
Sipati sos u sosijeru i poslužiti. Faširanom mesu i pilećim šniclama sos od belog luka će dati poseban ukus.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 447 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 39 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 223.5 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 19.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 0 g