Crni luk iseći na tračice i kratko propržiti na zagrejanom maslinovom ulju.
Dodati iseckan beli luk, propržiti dok ne zamiriše intenzivno, a zatim dodati smeđi šećer i dinstati na laganoj vatri uz povremeno mešanje.
Dodati lovor, ruzmarin, malo cimeta, čili sos, posoliti i na kraju preliti balzamikom.
Sos kuvati dok se ne zgusne. Sos čuvati u teglici na hladnom mestu, a poslužiti ga uz meso sa roštilja ili pečeno meso svih vrsta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 227 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 76 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 42.5 kcal
Natrijum - 113.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 1 g