Sitno iseckan crni luk propržiti na puteru.
Dodati šampinjone iseckane na listiće, začiniti i kuvati dok ne ispari sva tečnost.
Gustin razmutiti sa pavlakom za kuvanje, preliti preko šampinjona i kuvati dok se ne zgusne.
Dodati iseckan peršun, promešati i sipati u sosijeru.
Sos možete pored raznih jela poslužiti i uz slane gricklice.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 211 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Natrijum - 105.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 0.5 g