Na ulju kratko izdinstati crni i beli luk.
Dodati isečen krompir, začine i vodu. Skuvati čorbu, a zatim izmiksati štapnim mikserom.
Dodati iseckanu piletinu i bosiljak i kuvati 5 minuta.
Servirati i poslužiti toplu blagu pileću čorbu.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 54 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 39 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 47 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 75 kcal
Natrijum - 27 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 19.5 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 23.5 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 1 g