U odgovarajuću posudu staviti mleveno pileće meso, 2 jajeta, prezlu natopljenu u malo vode, hidrirane sojine ljuspice, naseckan beli luk, rendani trapist, so, biber i kari, dobro umešati i formirati kuglice. Pileće loptice peći u zagrejanom dubokom ulju.
Barenu bundevu panirati u brašno, jaja i prezlu i ispohovati u vrelom ulju. Loptice i bundevu ocediti od viška masnoće na papirnim ubrusima.
U činiju sipati jogurt, majonez, senf, so i korijander, promešati i napraviti sos.
Na pohovanoj bundevi servirati loptice mesa i preliti sosom od jogurta.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 576 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 251 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 288 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 125.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 1 g