Lisnato testo razvući na radnoj površini i staviti u kalup. Višak testa odstraniti sa kalupa. Staviti da se zapeče 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200*C.
Piletinu iseći na sitne kockice. Na ulju prodinstati iseckan crni luk. Dodati piletinu, seckan peršunov list, začiniti dodatkom za jelo, karijem i biberom i dinstati 10-ak minuta. Na kraju umešati kiselu pavlaku, rasporediti masu po testu i posuti susamom.
Vratiti pitu u rernu da se peče, oko 30 minuta.
Iseći i servirati toplu pitu od pilećeg mesa.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 232 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 116 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 0.5 g