Na otopljenom puteru upržiti brašno.
Naliti bujon, dodati mileram i kuvati dok se ne zgusne.
Nacediti limunov sok, dodati ren, iseckani peršunov list i kratko prokuvati.
Servirati sos u sosijeru. Sos od rena se jabolje slaže uz jela od kuvanog mesa.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 246 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Natrijum - 123 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 7.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 1 g