U puter ulupan sa vanil-šećerom dodati šećer u prahu, brašno, so, belanca i prethodno otopljenu crnu čokoladu. Sve lagano izmešati i sjediniti.
Testo staviti u špric sa zvezdastim otvorom i istiskati kolačiće na pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj pećnici 8-10 minuta na 200* C.
Kada se kolačići ohlade, dopola ih umakati u otopljenu belu, odnosno crnu čokoladu.
Ređati ih na tanjir obložen providnom folijom dok se čokolada ne stegne.
Crna čokolada je veoma zdrava. Sadrži flavonoide koji imaju antioksidantnu ulogu i povoljno utiču na kardiovaskularni sistem.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 200 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 100 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 0.5 g