Čokoladu rastopiti i prohladiti. U činiji sjediniti mleveni keks, mleveni badem, margarin, crnu čokoladu i vodu.
Umesiti smesu, praviti male kuglice i ređati u papirne korpice.
Osnovni sastojci svih čokolada su kakao masa, kakao puter i šećer. Kao značajni dodaci tu su aroma vanile i lecitin čiji je zadatak da emulguje masti i da olakša povezivanje svih sastojaka u namirnicu jedinstvenog ukusa, arome i osećaja topivosti u ustima. Dodavanje drugih sastojaka – mleka u prahu, jezgrastog ili drugog voća ili sastojaka obezbeđuje veliku raznolikost vrsta i ukusa čokolade.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 6 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 3 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 1 g