Skuvati mleko i kad provri, skloniti sa šporeta, a zatim staviti čokoladu za kuvanje i rastopiti uz stalno mešanje.
Penasto umutiti žumanca, dodati šećer, a zatim brašno i lagano promešati.
Smesu dodati u rastopljenu čokoladu sa mlekom, promešati i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Krem prohladiti i tek tada dodati penasto umućena belanca.
Promešati, servirati u čaše i ostaviti da se ohladi. Ohlađen krem od čokolade dekorisati šlagom i poslužiti.
Pripremljena sa nekalorijskim zaslađivačem, umesto sa konzumnim šećerom, ova poslatica će imati za trećinu manje energetskih vrednosti, te je slobodno sebi mogu priuštiti i dijabetičari.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 55 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 57.5 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 1 g