Zagrejati rernu na 180*C.
U modlice za mafine staviti korpice od papira.
Mlečnu čokoladu iseckati. U velikoj činiji izmešati brašno, iseckanu čokoladu, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj činiji pomešati jaje, razmekšani puter i mleko. Spojiti mase iz obe činije i mutiti sve dok se ne ujednači.
Napuniti svaku modlicu testom do 2/3 njene zapremine, zatim peći “krofnice” u rerni oko 20-25 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti ih oko 5 minuta da se prohlade.
Krupno iseckati belu čokoladu za kuvanje i rastopiti je na pari. Rastopljenu belu čokoladu staviti u špric i ukrasiti mafine.
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 74 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 2 g