Crni luk i ljutu papričicu sitno iseći i staviti u blender.
Dodati u blender majonez, kečap, senf, preliti konjakom, posuti iseckanim peršunovim listom i bosiljkom, posoliti, pobiberiti i na kraju dodati i narendanu koru od limuna.
Usitniti sve sastojke i napraviti sos.
Gotov sos prebaciti u posudu za serviranje. Uz koktel sos najbolje sa slažu jela sa roštilja, kako od mesa tako i od povrća.
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 741 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 75 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 57.5 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 370.5 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 37.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 0.5 g