Na rastopljenom puteru propržiti brašno i napraviti belu zapršku.
U zapršku dodati kari i soja sos, začiniti dodatkom za jelo i pobiberiti.
Preliti mlekom i uz stalno mešanje kuvati dok se sos ne zgusne.
Sipati sos u sosijeru i poslužiti.
Kari sos se slaže uz jela od piletine i ribe uz prilog od pirinča. Mada se može poslužiti i uz druga jela s tim da treba biti obazriv jer previše karija može da pokvari ukus samog jela.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 2207 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 39 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 1 g
Broj osoba - 2
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 97.5 kcal
Natrijum - 1103.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 19.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 0.5 g
Broj osoba - 1