Kratko prodinstati brašno na rastopljenom puteru.
Dodati začine, uliti bujon, sok od limuna i kuvati dok se ne zgune.
Umutiti žumance rumom i dodati u sos.
Lagano promešati, servirati u sosijeru i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 483 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 241.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 33.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1 g