Belo meso iseći u šnicle, a 2 čena belog luka sitno iseckati. Pomešati sok od limuna, supenu kašiku ulja, beli luk, peršunov list, izrendanu koru limuna, so i biber. Zatim dodati meso i marinirati 30 minuta. Iseckati crni luk, ostatak belog luka, celer i paradajz pelat. Propržiti crni i beli luk na kašici ulja, dodati celer i paradajz i dinstati 10 minuta. Posoliti, pobiberiti, preliti bujonom, dodati leblebije i malo origana te kuvati još 5 minuta. Izvaditi meso iz marinade i ispeći na jednoj kašici ulja, sa obe strane. Piletinu poslužiti uz leblebije i raženi hleb.
Leblebije se mogu kupiti najčešće u rinfuzi, u prodavnicama zdrave hrane ili supermarketima. Suve leblebije se pre kuvanja moraju potopiti u hladnoj void i ostaviti da odstoje preko noći, a nakon što se ocede i dobro isperu, mogu se kuvati u vodi u odnosu 1:3 dok voda ne provri u nepokrivenoj šerpi. Zatim poklopljene treba kuvati još 1,5-2 sata.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 650 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 77 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 20 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 325 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 38.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 10 g