Šargarepu, tikvice, crveni luk, patlidžan i papriku iseći i kratko propržiti na maslinovom ulju.
Dodati šampinjone isečene na listiće i sitno iseckan beli luk. Dinstati par minuta, a zatim dodati i sitno isečen sušeni paradajz.
Dinstano povrće preliti pavlakom za kuvanje i kuvati oko 10-ak minuta. Na kraju dodati sitno iseckane začinske trave: ruzmarin, origano i bosiljak, pa dobro promešati.
Servirati barenu testeninu na tanjir, preliti sosom od začinskih trava i povrća i posuti parmezanom.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 6 mg
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Natrijum - 269 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 3 mg
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Natrijum - 134.5 mg
Vlakna - 2.5 g