Svinjski file iseći na kocke, staviti na zagrejano maslinovo ulje i ispeći sa svih strana. Dodati isečen sušeni paradajz, preliti neutralnom pavlakom, dodati usitnjenu gorgonzolu i kuvati dok se sir ne rastopi. Zatim dodati već obarene njoke i promešati. Servirati file sa njokama, gorgonzolom i sušenim paradajzom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 690 kcal
Natrijum - 1141 mg
Masti - 28 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 118 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 345 kcal
Natrijum - 570.5 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 59 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 2.5 g