U činijici pomešati iseckan beli luk, soja sos, med, sok od limuna i iseckan peršunov list. Filete soma preliti pripremljenim dresingom i ostaviti malo da odstoji. Od folije napraviti 4 pakovanja (kalupe), staviti u vatrostalnu činiju i u njih rasporediti filete, krompir, sušeni paradajz, začine i preliti vinom. Zatvoriti kalupe i peći u zagrejanoj rerni 15-ak minuta na 200*C. Pečene filete servirati na tanjir uz crni hleb.
Jedna porcija ovog obroka sadrži oko 70% dnevno preporučene količine natrijuma. Kako se natrijum ne nalazi samo u kuhinjskoj soli, već praktično u svim namirnicama koje koristimo u ishrani, prilikom kuvanja budite vrlo štedljivi pri dodavanju kuhinjske soli ili dodataka jelu. Naravno, poseban oprez prilikom unosa soli moraju imati osobe sa povišenim krvnim pritiskom.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 1645 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 822.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 3 g