Rotkvice i krastavce očistiti i iseckati na tanke listiće. Crni luk iseći na rebarca, a barenu junetinu sitno iseckati. Sjediniti sve pripremljene sastojke, posoliti i pobiberiti. Napraviti preliv od ulja, senfa, balzamiko sirćeta i peršuna. Preliti salatu, pažljivo promešati i servirati na podlozi od zelene salate. Salatu poslužiti uz ražani hleb.
Kako su krastavci vrlo osetljivi na visoke temperature, čuvajte ih u frižideru u plastičnim vrećicama da ne bi izgubili veliki deo vode. Prilikom kupovine birajte tvrde plodove, čija je boja tamnozelena.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 5.5 g