Lignje iseći na kolutove, začiniti pa panirati u brašno, jaja i mešavinu prezle i susama. Pohovati lignje u dubokom zagrejanom ulju.
U pavlaku dodati naseckani kapar, promešati i napraviti hladan sos.
U majonez dodati narendane kisele krastavce, naseckanu mirođiju i belo vino.
Sve dobro izmešati i napraviti sos.
Od listova zelene salate formirati buket, dodati kolutove lignji i servirati uz oba sosa na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 31 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 239 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 943 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 119.5 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 471.5 mg
Vlakna - 2 g