U šerpu sa vodom staviti krompir isečen na kocke, dodati kesten, poklopiti i kuvati oko 20 minuta dok ne omekša. Vrganje potopiti u mlaku vodu, ostaviti da odstoje, a zatim vodu u kojoj su odstojali dodati u krompir i kestenje i nastaviti sa kuvanjem. Slaninu sitno iseckati, propržiti u tiganju, dodati oceđene vrganje i dinstati par minuta. U krompir dodati slaninu i vrganje, posoiti, pobiberiti i kuvati još par minuta. Sastojke usitniti štapnim mikserom i vratiti čorbu da se kuva dok ne provri. Hleb iseći na kockice, zapeći u suvom tiganju i napraviti krutone. Servirati čorbu od kestena sa vrganjima na tanjir, posuti krutonima i peršunom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 295 g
Energetska vrednost porcije - 345 kcal
Natrijum - 682 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 17 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 147.5 g
Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal
Natrijum - 341 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 8.5 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 4 g